Áttörtük a hagyományos magyar konyha és a moslék közti vékony határt

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gasztronómia
2022 szeptember 22., 19:00
comments 23

„Jobb pillanataiban a kocsmás és aluljárós melegszendvicseket idézi. Csak mivel ebbe függőlegesen kerülnek a dolgok, a kenyér nagy része összeszottyad a sütés alatt. Valamit tennie kellene a kormánynak, hogy ettől megvédje a magyar családokat!”

A fenti idézet Csurgó Dénes kollégámtól származik, a címben olvasható megállapításra pedig Király András jutott, miután megkóstolták a szerkesztőség konyhájában összedobott töltött kenyereket. Utóbbiak különböző variációval vannak tele mostanában a borosvalériai értelembe vett hagyományos recepteket posztoló Facebook-csoportok, ami után képtelenség volt ellenállni a kísértésnek, hogy mi is megtöltsünk gépsonkával/párizsival/tojással/bármivel egy-egy kenyeret, hogy azokat aztán addig süssük, amíg nem lesznek egyszerre szárazak és izzadtan nyirkosak.

A töltött kenyerek ősét, a garlic breadet, vagyis a zöldfűszeres, fokhagymás vajas bagettet feltehetően mindenki ismeri, amelynek lényege a beirdalt, majd vajjal megkent és sütőben megpirított bagett. Na hát ennek az elfajzott rokona az a típusú töltött kenyér, amihez csak egy teljesen hétköznapi, bolti, kilós vagy félkilós fehér/félbarna kenyér kell, na meg a fűszervajon kívül gyakorlatilag bármi, amit a hűtőben találunk.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt