Rendőrök verik, kergetik és hurcolják el a mozgósítás ellen tüntetőket Oroszországban

külföld
2022 szeptember 22., 05:13
comments 25

Putyin részleges mozgósítást bejelentő beszéde után Oroszországban elkapkodták a repülőjegyeket, ezzel egyidőben pedig egyre több orosz városból érkeztek hírek megmozdulásokról.

Twitterre több videó is kikerült arról, ahogy a mozgósítás ellen tiltakozókat rendőrök kergetik és ütik, majd hurcolják el az utcáról.

link Forrás
link Forrás

Hogy ezen a videón pontosan mit látunk, nem derül ki, a videó leírása szerint az orosz rohamrendőrök „úgy tűnik, hogy megöltek” egy nőt „a gumibotokkal fejére mért ütésekkel” egy moszkvai tüntetés során.

link Forrás

Az alábbi videó szintén Moszkvában készült.

link Forrás

„Így néz ki a szabadságért és a jogokért való küzdelem. Itt az ideje, hogy Oroszország felébredjen. Remélem, összejön a kritikus tömeg, hogy 145 millió ember visszakapja a szabadságát” – olvasható az alábbi videó mellett, amin egy kiabáló tüntetőt emelnek fel és hurcolnak el a rendőrök.

link Forrás

Tüntettek Kazanyban is

link Forrás

Szentpéterváron:

link Forrás

Jekatyerinburgban:

link Forrás

És Tomszkban is, ahol egy olyan nőt vittek el a rendőrök akinek tábláján az állt: „Ölelj meg, ha te is félsz”.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.