Visszatér az M4 Sportra az Eriksen-szakértő Bognár György

sport
2022 szeptember 30., 12:32
comments 4

Bognár György visszatér szakértőként az M4 Sport képernyőjére – írja a csatorna sajtóközleményére hivatkozva a Nemzeti Sport. Bognár a korábbi csapata, a Paks Mezőkövesd elleni meccsét fogja elemezni elsőként.

Az edző a tavalyi Dánia–Finnország meccs óta nem szakértett az M4-en. Akkor a meccs első félidejének végén a pályán összeesett Christian Eriksen dán középpályás, akit újra kellett éleszteni.

A stúdióban Bognár elkezdett értetlenkedni, hogy micsoda teszetosza banda az UEFA, hogy nem folytatták a meccset. Nem igazán akarta megérteni azt sem, hogy néhány játékos számára bizonyára felkavaró élmény volt látni, ahogy a csapatuk legnagyobb sztárját a pályán élesztik újra. „Cseréljék le, aki nem akar a pályára lépni” – magyarázta. „Jó hírt kaptak, miért nem akarnak pályára lépni” – folytatta. „Az UEFA-nál fontosnak érzik magukat, és túlspilázzák a dolgokat” – mondta. Számára nem is Eriksen állapota volt az aggasztó. „Nem találják a labdát?” – értetlenkedett.

photo_camera Fotó: WOLFGANG RATTAY/AFP

Az eset után ő maga döntött úgy, hogy nem elemez több meccset az Európa-bajnokságon. A Facebookon bocsánatot kért: „Miután több forrásból is értesültünk a stúdióban, hogy a dán válogatott Christian Erikssen állapota stabil, szakmai szempontokat kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását” – magyarázta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.