Rétvári a kormány iskolaépítő munkáját dicsérte, a sztrájkról, tüntetésről szót sem ejtett

oktatás
2022 október 05., 13:47
comments 8

Miközben országszerte több ezer tanár sztrájkol, közel ezren vesznek részt polgári engedetlenségben, diákok és szülők szerveznek élőláncokat, tüntetéseket az oktatás problémái miatt, Rétvári Bence államtitkár a kormány iskolaépítő tevékenységét dicsérte a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium új épületrészének szerdai átadóünnepségén.

photo_camera Rétvári Bence a parlamentben Fotó: Németh Dániel/444

Azt mondta, a kormány az elmúlt tíz évben igyekezett Klebelsberg Kuno nyomdokain haladni, „az oktatásba fektetett be, s ezt a munkát folytatni kell a jövőben is”.

Rétvári szerint „az elmúlt időszak az iskolaépítés és -korszerűsítés évtizede volt Magyarországon, amelybe belefért a falusi kisiskolák megmentése és felújítása is”. Szerinte nemcsak „téglával és malterral harcoltak”, hanem 26 milliárd forintból korszerű digitális környezetet teremtettek 2800 helyszínen, további négyezer helyen wifi-kapcsolatot építettek ki és kétezer intézményben sávszélesség-bővítést hajtottak végre. Megemlítette, hogy idén 120 ezer laptopot osztottak ki tanároknak és diákoknak, és hétmilliárd forintból okostantermeket létesítenek 180 iskolában.

Az MTI beszámolója alapján Rétvári szót sem ejtett a tiltakozásokról.Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a kormány fontosnak tartja a keresztény iskolákat, nagyra tartja a csaknem 4200 gyereket nevelő ciszterci közösséget, amely tevékenységével szolgálja a nemzetet, a hazát és az egész kereszténységet.

Az egésznapos tiltakozásról szóló közvetítésünk itt olvasható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.