Visszavonta a Gellért-hegyi épületének bontására kiírt közbeszerzést az MCC

belföld
2022 november 03., 06:39
comments 3

Visszavonta a kormányközeli elitképző Mathias Corvinus Collegium alapítvány az egykori Balassi Intézet (még korábban a munkásőr parancsnokság) épületének bontására kiírt közbeszerzést - írja a Napi.hu. Az viszont egyelőre nem derült ki, hogy miért.

A lap még augusztusban írta meg, hogy az MCC nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót a Gellért-hegyen lévő épületének a bontására. Az ajánlatot olyan cégeknek írták ki, akinek az elmúlt három üzleti évben legalább nettó 300 millió forint árbevétele volt.

Az MCC háza táján bőven volt mozgolódás az elmúlt hetekben: pár napja megírtuk, hogy indul az alapítvány brüsszeli ága, az MCC Brussels agytröszt, amelynek igazgatója, Frank Füredi szerint

„Magyarországot azon egyszerű oknál fogva utálják a Nyugat kultúraharcosai, mert meg meri kérdőjelezni poszttradicionalista, identitáspolitika által fűtött világképüket",október végén pedig arról írtunk, hogy az MCC megveszi Gyurcsány Ferenc egykori kulcsvállalatát, a Perfekt Zrt.-t, a vásárlással pedig a NER újabb stratégiai iparághoz, a felnőttoktatáshoz férkőzhet közelebb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.