Kásler exminiszter új munkahelye a Magyarságkutató Intézet

POLITIKA
2022 november 07., 13:51
comments 13

Kásler Miklós volt emberierőforrás-miniszter nem maradt sokáig fontos tisztség nélkül, ugyanis hétfőn Csák János kulturális és innovációs miniszter a Magyarságkutató Intézet tiszteletbeli elnökévé nevezte ki. Kásler ezentúl Dr. Horváth-Lugossy Gábor főigazgató munkáját segíti az Intézet élén. Az exminiszternek egyébként már van egy sorozata a Magyarságkutató Intézettel közösen, leírása szerint az európai és a magyar identitásról szól.

link Forrás

Az intézetet maga Kásler alapította 2019-ben, hogy a magyarság eredetét és őstörténetét kutassák, és az EMMI irányítása alá tartozott. Horváth-Lugossyról akkor megírtuk, hogy Fidesz-káder, tanácsadó, irredenta kiadó alapítója és Szakács Árpád harcostársa.

Első gigaprojektjükről, a pozsonyi csatáról készült animációs film Szily László szerint emlékezetesre sikerült: Laggoló sámán, arcbénulásos harcosok, Leninné változó Árpád: emlékezetesre sikerült a Magyarságkutató filmje a pozsonyi csatáról. A miniszter elégedett lehetett a filmmel, mert nem sokkal később a gyártócég 30 millió forintot kapott egy honfoglalós sorozatra. Később Kásler kitalálta, hogy ássák ki a Hunyadiak csontjait székesfehérvári sírjukból és rakják össze Mátyás király csontvázát, a munkát el is kezdték.

Történészek körében többen áltudományos szervezetnek tartják a Magyarságkutatót, például: „A Magyarságkutató finanszírozása olyan, mintha a vírustagadókat támogatná az állam”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.