Kínai állampolgárok lesznek a Liu testvérek

sport
2022 november 11., 12:57

A Liu testvérek édesanyja, ha a magyar sajtónak nem is, de a kínai Pekingi ifjúsági napilap (Beijing Qingnianbao) újságírójának kérdésére fiai országváltása kapcsán határozottan megerősítette: „igen, kínai állampolgárok lesznek”. Ugyanakkor arról nincs szó a cikkben, hogy mi lesz a magyar állampolgárságukkal - vette észre a Magyar Hang.

Kedden derült ki, hogy az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang más ország színeiben akar versenyezni a jövőben. Bár a fogadó országot egyelőre nem nevezték meg hivatalosan, mivel jelenleg a kínai csapattal az Egyesült Államokban edzőtáboroznak Liuék, nem volt nehéz kitalálni, hova mennének.

photo_camera Fotó: VINCENT JANNINK/AFP

A Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) elnöksége elfogadta a Liu testvérek országváltási kérelmét, azzal a feltétellel, hogy visszafizetik a pénzt, amit az elmúlt három évben rájuk költöttek: az edzőtáboraikra, a felkészülésükre, a versenyeztetésükre. A Telex szerint ez 300 millió forintra is rúghat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.