A japán miniszterelnök szerint Kína tengeri törekvései sértik országa szuverenitását

külföld
2022 november 13., 12:21

Kína továbbra is olyan lépéseket tesz a Kelet-kínai-tengeren, amelyek sértik Japán szuverenitását, valamint fokozzák a regionális feszültséget a Dél-kínai-tengeren – mondta Fumio Kisida japán miniszterelnök Kambodzsában, a Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) csúcstalálkozóján.

photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

A kambodzsai csúcson Kisida kijelentette, a Tajvani-szoros békéjének és stabilitásának biztosítása fontos a regionális biztonság szempontjából. Aggodalmának adott hangot az ujgur nép helyzet miatt, és elfogadhatatlannak nevezte Észak-Korea provokációit, amelyek rakétakgyakorlatok formájában közvetlen veszélyt jelentenek Japán számára, nemrég egy ballisztikus rakéta a szigetország felett is átrepült.

A találkozón részt vett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is, aki keményen odaszólt Washingtonnak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.