Decemberig Rogán viszi Palkovics feladatait

MUNKABÍRÁS
2022 november 14., 22:11
comments 14

Hétfő este hivatalosan is megjelent a Magyar Közlönyben a határozat Palkovics László lemondásáról, miután szerda óta terjedtek a hírek arról, hogy az eddig mindent végrehajtó miniszter nem csinálja tovább. Ezzel együtt a Technológiai és Ipari Minisztérium is megszűnik, a rendkívüli sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely azt is elmondta, kik mit kapnak Palkovics portfóliójából:

  • az ipari területek Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez kerülnek,
  • a közlekedés Lázár János építésügyi miniszterhez,
  • a felnőttképzés pedig Csák Jánoshoz kerül.
  • A paksi bővítés a külügyminisztériumnál marad;
  • az egyéb energiaügyekre külön minisztériumot hoznak létre december 1-től Lantos Csaba vezetésével.

Hogy decemberig mi lesz, azt Orbán Viktor egy külön miniszterelnöki rendelettel oldotta meg:

A technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörének gyakorlásával a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, azaz Rogán Antalt bízta megakinek a minisztériumát eleve hihetetlenül felpumpálták erre a ciklusra.

photo_camera A miniszterelnök 2/2022. (XI. 14.) ME rendelete a technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörét gyakorló miniszter kijelöléséről Forrás: Magyar Közlöny • 2022. évi 186. szám

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt