Deutsch Tamás a brüsszeli aggályokról: baloldal, szélsőbaloldal, baloldal, magyar és európai baloldal, magyarokra támadó baloldal

POLITIKA
2022 november 17., 16:03

A Fidesz EP-képviselője, Deutsch Tamás reagált a kormánypártok nevében arra a csütörtöki hírre, hogy Brüsszelben kifejezetten elégedetlenek a magyar kormány eddigi teljesítményével a jogállamisággal kapcsolatos vállalások terén. Mint mi is írtunk róla, az EP magyar témával foglalkozó képviselői szerint nagyon gyengék és elégtelenek az intézkedések, amiket a magyar kormány a pénzmegvonás megelőzése érdekében hozott, és állítólag a Bizottság is halogatja a döntést az intézkedések értékeléséről, ami szintén rossz jel.

A hírekre be is zuhant a forint árfolyama, és vélhetően nem Deutsch Tamás szavai lesznek azok, amelyek megnyugtatják majd a nemzetközi piacokat. A fideszes politikus ugyanis az MTI beszámolója szerint teljesen a magyar és az európai baloldal nyakába varrná a csütörtöki fejleményeket.

Mint Deutsch a beszámoló szerint fogalmazott, a "magyar baloldal megrendelésére" az európai "baloldali és szélsőbaloldali elvtársaik" bejelentették, hogy a baloldal egyetlen politikai célja, hogy Magyarország semmilyen körülmények között ne juthasson hozzá a jog szerint neki járó európai uniós pénzekhez.

"A helyzet tehát világos és egyértelmű: a magyar és az európai baloldal Magyarországot mindenképpen büntetni akarja" - tette hozzá Deutsch, aki kitért arra is, hogy a baloldalnak teljesen mindegy, hogy az egyébként "általuk kiagyalt és nettó hazugságokon alapuló úgynevezett jogállamisági problémák" rendezése érdekében Magyarország az Európai Bizottsággal egyetértésben milyen vállalásokat tett, és hogy ezeket határidőre és maradéktalanul teljesítette.

Pont a baloldal követelte azt, hogy Magyarország tegyen lépéseket ezen a területen, most pedig az derül ki, hogy az egész valójában egy ócska politikai színjáték volt - tette hozzá.

Szerinte azért akarják mindenképpen megbüntetni Magyarországot, mert már a negyedik, egymást követő parlamenti választáson döntöttek úgy a magyar polgárok szabad akaratukból, hogy nem kérnek a baloldalból.

Mint mondta, a magyar baloldal, "Gyurcsánynétól Újhelyin át Cseh Katalinig" minden követ megmozgat, hogy a saját hazája ellen áskálódjon. Azzal vádolta a magyar baloldal politikusait, hogy ők "eszelik ki a legvaskosabb hazugságokat", "mondják tollba európai elvtársaiknak ezeket", és most ők a megrendelői az Európai Bizottság és Magyarország közötti megállapodás megtorpedózásának is.

Azt mondta: a Magyarország elleni politikai háborúskodás jegyében a baloldal jövő héten újabb európai parlamenti vitát kezdeményez Magyarországról és egy újabb, az évek óta ismert hazugságokon alapuló, hazánkat elítélő európai parlamenti határozatot fognak elfogadni, amiben felszólítják az Európai Bizottságot, hogy ne állapodjon meg Magyarországgal és ne folyósítsa az uniós fejlesztési forrásokat. Kijelentette: a kormányoldal továbbra is kiáll a magyar érdekek képviselete mellett és szembe fog szállni a jövő héten is a "baloldal magyarok elleni méltatlan támadásaival".

Deutsch Tamást nemrég egy nagykátai lakossági fórumon is megnéztük, ahogy a magyar kormány által minden egyes alkalommal megszavazott szankciók ellen érvel. Riportunkat itt lehet elolvasni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.