Molnár Áron: A mi feladatunk, hogy ez a rendszer megbukjon, és jöjjön egy alternatíva, amire lehet szavazni

Lezárt tartalom a Kör tagjainak oktatás
november 25., 7:13
comments 33
  • Az oktatásügyi megmozdulások egyik fontos szereplője a noÁr Mozgalom.
  • A Tanítanékkal közösen két nagy tüntetést is szerveztek idén, pénzt gyűjtöttek a sztrájkolóknak, és a közös szimbólummá vált felkiáltójel is tőlük származik.
  • A mozgalmat vezető színész-aktivista Molnár Áron úgy érzi, naiv volt a választások előtt, és ki kell mondani, hogy „iszonyú nagy a szar”.
  • Szeretné, ha a noÁr hasonlítana Srđa Popović Otpor nevű mozgalmára, amelynek Slobodan Milošević szerb elnök megbuktatásában volt szerepe.

Mennyire foglalkozol még azzal, hogy a neved és a mozgalmad neve akaratod ellenére összeforrt, és sokan téged hívnak noÁrnak?

Ugye a noÁr a mozgalom neve, ez egy anagramma a nevemből. Nem biztos, hogy jó névválasztás volt egy mozgalomnak, lehet, hogy jobban át kellett volna gondolnom, amikor négy és fél évvel ezelőtt elkezdtem. De azt látom, hogy most erre tud épülni a mozgalom, ezért egyelőre nem fogom tudni megváltoztatni.

Azért is forrhatott ez össze az emberek fejében, mert egyedül téged látni a mozgalom élén. El szoktátok mondani, hogy vannak nagyköveteitek, de amikor végigpörgetem a Facebook-oldalatokat, azt látni, hogy az oktatásügyi posztoknál szinte mindenhol te szerepelsz, és nem mondjuk az oktatásügyi nagykövetetek, Balatoni József. Szerinted mennyire egyfejű a mozgalom?

Abszolút egyfejű még egyelőre.

Ez egy teljesen jogos kritika.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt