Bűntudatkeltés, megfélemlítés és nyomásgyakorlás miatt távozott korábbi iskolájából Pankotai Lili, és egy budapesti gimnáziumban folytatja a tanulmányait

oktatás
2022 november 29., 19:18
comments 87

Az őt érő atrocitások és a nyomásgyakorlás miatt távozott korábbi iskolájából, tanulmányait pedig egy budapesti gimnáziumban folytatja Pankotai Lili, akitől az október 23-ai oktatási tüntetésen elmondott beszéde miatt határolódott el pécsi gimnáziuma. A Szabad Európának és a Szabad Pécsnek adott interjúban Pankotai elmondta, a döntését „nagyban befolyásolta a légkör, az iskolán belül történtek”

és a nyomás, amit azért gyakorolt rá az iskola vezetősége, hogy „önszántából” hagyja el az intézményt.Pankotai Lili az október 23-ai oktatási tüntetésen egy olyan slamprodukciót adott elő, amiben káromkodások is szerepeltek. Iskolája, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma azért határolódott el tőle, mert szerintük „a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető” beszédet mondott. Ügyében még Rácz András Oroszország-szakértő is megszólalt, akinek cikkeit rendszeresen olvashatják a 444-en.

photo_camera Pankotai Lili Fotó: Kristóf Balázs/444

Pankotai immár a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója,amelyről azt mondja: volt, hogy felmerült benne, a történtek rossz hatással lesznek a tanulmányaira, de az első hét az új iskolákban megnyugtatta, hogy jó helyen van, és megfelelően fel tud készülni az érettségire. Egyúttal azt is el tudja képzelni, hogy más irányba tanul tovább, mint eredetileg tervezte.

A lap kérdésére, hogy milyen atrocitások érték, Pankotai elmesélte, hogy pécsi osztályfőnöke a beszéde után közölte a diákokkal,

nem hajlandó elmenni vele az osztálykirándulásra, ezért mondják meg neki: ha Pankotai is megy, az egész osztályt nem viszi el. Végül lefújták a kirándulást, mindenkinek visszaadták a pénzt, és a második félévre tették át az időpontot. „Az érzelmi sakkban tartás, megfélemlítés teljes skáláját megjártam abban a három hétben, amit a beszédemet követően még eltöltöttem a Nagy Lajosban” – mondta Pankotai.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444

A pécsi iskolában múlt héten „Az élet védelmében” címmel szerveztek előadást: az esemény házigazdája volt Kővári János, aki 2010 és 2014 közt fideszes országgyűlési képviselő volt, és az idei választásokon is kormánypárti jelöltként indult, a vendég pedig Földi-Kovács Andrea, a Hír TV egykori műsorvezetője volt, aki azóta a kormánypárti és szélsőjobbos figurákhoz kötődő Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának a tagja.

Pankotai azt mondja, a pécsi iskolában eltöltött utolsó három hét számára

„teljes képet adott arról, hogy hol tartunk ma, és ennek a képnek a látványa volt a legfájóbb”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt