Nem lesz tanítás pénteken a Kőbányai Szent László Gimnáziumban, annyi tanár engedetlenkedik

oktatás
2022 december 01., 18:34

Nemcsak a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban marad el pénteken a tanítás, hanem a Kőbányai Szent László Gimnáziumban is. A szerdai kirúgások hírére ugyanis csütörtökön 37 tanár kezdett polgári engedetlenségi akcióba, péntekre pedig már 60-an jelezték az iskolából, hogy ugyanezt tervezik, ami a tantestület mintegy háromnegyede. Az intézményvezető emiatt tanítás nélküli munkanapot rendelt el péntekre.

Az első engedetlenek a Kőbányai Szent László Gimnázium előtt 2022. február 14-én.
photo_camera Az első engedetlenek a Kőbányai Szent László Gimnázium előtt 2022. február 14-én. Fotó: Szász Zsófi

A Kőbányai Szent László Gimnázium az elsők között kezdett polgári engedetlenségi akciókba idén februárban, miután a kormány rendeletben korlátozta a sztrájkjogot. Szász Zsófi riportot is készített velük akkor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.