Az orosz agresszió elpusztította az oroszbarát politikát az orosz nyelvű délkelet-ukrajnai régiókban

Lezárt tartalom a Kör tagjainak háború
2022 december 02., 18:58
comments 13

Az Oroszország által 2022. február 24-én elindított totális ukrajnai háború több szempontból is éppen fordított következményekkel sújtotta az agresszort ahhoz képest, amit várt ettől a művelettől. Vlagyimir Putyin sokszor hangoztatott geopolitikai szempontjai mellett az oroszok célkitűzései között volt a délkelet-ukrajnai megyék orosz anyanyelvű – egyúttal részben orosz identitású, de többségében feltétlenül oroszbarátnak mondható – lakosságának úgymond „felszabadítása” a kijevi „nacionalista rezsim” uralma alól. Hogy ezt az eredeti szándékok szerint a regnáló politikai vezetés megbuktatásával, elüldözésével, megsemmisítésével – azaz puccsal – akarták-e elérni kezdetben, vagy eleve a Novorosszija néven is emlegetett régió megszállásával és annektálásával, az nem egyértelmű.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.