Polgári engedetlenség: rendkívüli szünet a Veres Pálnéban, 17 tiltakozó a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban

oktatás
2022 december 02., 05:20
comments 1

Újabb és újabb iskolákból jelzik a tanárok, hogy pénteken megtagadják a munkát, amiért szerdán kirúgtak nyolc pedagógust három budapesti intézményből (hatot a Karinthy Frigyes Gimnáziumból, egyet-egyet az Eötvös József Gimnáziumból és a Vörösmarty Mihály Gimnáziumból).

photo_camera Tüntetés a Belügyminisztériumnál szerda este a tanárok kirúgása miatt. Fotó: Németh Dániel/444

A Veres Pálné Gimnáziumban rendkívüli szünetet rendelt el az igazgató, mert nincs, aki tanítson: 20-an polgári engedetlenkednek és többen hiányoznak betegség miatt is. Ugyanez a helyzet a Karinthyban, a Vörösmartyban és a Kőbányai Szent Lászlóban.

A Deák Téri Evangélikus Gimnáziumból 17 tanár jelezte, hogy a részleges vagy teljes munkabeszüntetést választotta. Közleményükben az egyházi iskolák korábbi követeléseit idézik.

Az Újpesti Babits Mihály Gimnáziumban 33 tanár csatlakozott a polgári engedetlenséghez.

Mint írtuk, reggelre az Eötvös József Gimnázium diákjai is megmozdulást hirdettek, a Karinthy tanárai pedig 12:15-kor a tankerülethez vonulnak.

Csütörtökön legalább 65 iskolában tiltakoztak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.