Pénteken lezárják az Eötvös bejáratát a diákok, a Karinthy tanárai pedig a tankerülethez vonulnak

oktatás
2022 december 01., 20:00
comments 1

Péntekre két iskola diákjai és tanárai, ahol a szerdán kirúgott pedagógusok dolgoztak, demonstrációt hirdettek, mindkét tiltakozásra várják a szimpatizánsokat is.

A belvárosi Eötvös József Gimnázium diákjai iskolalezárást hirdettek. A diákok 7:30-tól 9:00-ig az iskola előtt jelképesen elzárják a bejáratot, hozzájuk csatlakoznak szülők, öregdiákok és más intézményekből érkezők is. 8:30-kor performanszot tartanak: a diákság leragasztott szájjal 5 percig néma csöndben lesz, ezzel mutatva, hogy a hatalom el akarja őket hallgattatni.

Tüntetés a Belügyminisztériumnál a tanárok kirúgása miatt.
photo_camera Tüntetés a Belügyminisztériumnál a tanárok kirúgása miatt. Fotó: Németh Dániel/444

A Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai 12:15-re szerveznek tüntetést fenntartójuk, a Külső-Pesti Tankerületi Központ elé, ahol már korábban is demonstráltak, akkor még a fenyegető levelek miatt. Akkor civil ruhás rendőrök várták őket. A demonstráción ott lesz a Karinthy hat, frissen kirúgott tanára is, a szervezők azt írták, „szeretnénk megmutatni az embereket a nevek és a számok mögött”.

A Karinthyban annyi tanár jelezte, hogy munkabeszüntetésre készül, hogy csütörtökön és pénteken is rendkívüli szünetet rendelt el az igazgató. Ugyanebből az okból a Vörösmartyban és a Kőbányai Szent László Gimnáziumban is elmarad a tanítás.

Ha tud más pénteki élőláncról, munkabeszüntetésről, demonstrációról, ülősztrájkról, küldje el nekünk a megirom@444.hu emailcímre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.