A Fidesz-KDNP büntetőfeljelentést tett rémhírterjesztés gyanújával

POLITIKA
2022 december 12., 15:02
comments 12

A kormánypártok büntetőfeljelentést tettek ismeretlen tettes ellen: arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást a lakossági megtakarításokat érintő, rémhírkeltő SMS-ek ügyében – közölte a KDNP frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc szerint pénteken egy eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen. Először a közösségi médiában, illetve SMS-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amik szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették – mondta Nacsa, aki szerint a veszélyes üzenetek miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt.

Nacsa Lőrinc szerint egy ilyen helyzetben minden közszereplőnek felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen. Ehhez képest a Gyurcsány-párt alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, sőt olajat öntött a tűzre, amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott – mondta Nacsa, aki szerint ott a baloldal képviselője tovább építette a közösségi médiában terjedő álhíreket, lényegében ráerősített azokra.

„Ez egy vörös vonal, a baloldal átlépett egy határt” – mondta Nacsa Lőrinc, aki szerint Varju László nem mondott igazat, ráadásul a szavaival súlyosan sértette az ország és a magyar emberek érdekeit.

Nacsa bejelentette, hogy képviselőtársával, Bánki Erikkel (Fidesz) büntetőfeljelentést tettek, ismeretlen tettes ellen. Azt mondta, arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást. A hamis üzenetekkel sok magyar embert elértek, ezért az ügy súlyos és választ kíván – mondta a KDNP-s képviselő.

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeiről szóló törvénymódosító javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 22-én.
photo_camera Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeiről szóló törvénymódosító javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 22-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy feljelenti azokat a lapokat, amik beszámolnak Varju László sajtótájékoztatójáról, majd az MNB is feljelentést tett „rémhírterjesztés” miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.