Akár már hétfőn új szankciókról dönthet az EU Oroszországgal szemben

háború
2022 december 12., 10:00
comments 12

Akár már hétfőn vagy a következő napokban szavazhat az Oroszországgal szembeni kilencedik szankciós csomagról az Európai Unió, írja az MTI. Az új szankciók főleg arra irányulnak, hogy Oroszország ne férhessen hozzá külföldi drónokhoz és ne exportálhasson katonai célú termékeket, de bankokat, magánszemélyeket és az orosz energiaszektort is érintik.

Josep Borrell az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn azt mondta, az új szankciók legalább kétszáz személyt és szervezetet és három orosz bankot céloznának, érintik az orosz energia- és bányaszektort. Ezenkívül korlátozni fogják Oroszország hozzáférését a külföldi gyártású drónokhoz, és exportkorlátozásokat vezetnek be a katonai célokra is használható termékekre is. A szankciós csomagot akár már hétfőn, de legkésőbb a napokban elfogadhatják.

Az EU külügyi tanácsa újabb, nagyon szigorú szankciókat vethet ki iráni felelősökkel szemben is, az Oroszországnak szállított drónok és az emberi jogok megsértése miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.