Orbán Viktort a VB előtti favoritja, a szerb válogatott lebőgéséről is kérdezték

világbajnokság
2022 december 20., 06:04
comments 9

Orbán Viktor miniszterelnök még Katarban adott interjút az ősszel állami tulajdonba került Nemzeti Sportnak. Nézzük az érdekesebb megállapításokat a miniszterelnöktől, aki zsinórban hetedszer szurkolt a helyszínen vb-döntőn.

  • A vita eldőlt, Lionel Messi a legnagyobb.
  • A nyugati világnak meg kell tanulnia más szabályok szerint viselkednie, mivel most vendégek voltunk, nem vendéglátók. A katariakat becsülni kell, mert építhettek volna újabb tizenhat felhőkarcolót a pénzükből, ehelyett vendégül látták a világot.
  • Minden vb előtt van sötét ló, azt hitte, most a szerbek lesznek azok, de végül a marokkóiaké lett ez a szerep. Nem hitte volna, hogy ennyire lyukas lesz a szerb védelem.
  • A magyar válogatott helytállt volna Katarban. Most az a legfontosabb, hogy jussunk ki a 2024-es Eb-re, és aztán jöhet a vb. A magyar futball 2030-ban ragyoghat régi fényében. (2030 többször szerepelt már Orbán szövegeiben, 2018-ban még azt mondta, hogy ekkorra kellene az EU öt legjobb országává válnunk, idén nyáron pedig már azt, hogy ekkor bukik meg Nyugat-Európa.)
  • A klubfutball látványos, de túl sok pénz van benne, az utolsó mentsvár a pénz hatalma alól a nemzeti válogatottak küzdelme.
  • A Liu testvérek távozásáról azt mondta, az annak a következménye, hogy edzőjük Kínába szerződött. Most derül majd ki, hogy nekünk is vannak-e jó szakembereink, ha igen, akkor a világ élvonalában maradhatnak versenyzőink.
  • Új korszak kezdődött a járvánnyal és a háborúval, ezért 2023-24-ben új nagy sportrendezvényt - az atlétikai vb mellé - nem tudunk Magyarországra hozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.