Rétvári Bence: A szülők nagy része egyáltalán nem akar foglalkozni a tüntetésekkel

oktatás
2022 december 22., 10:28
comments 25

Több mint 130 ezren küldték vissza a szülői konzultációs kérdőívet, a válaszadók döntő többsége elégedett az iskolával és a tanárokkal, nyugodt szívvel engedi az iskolába gyermekét, mondta Rétvári Bence az M1 műsorában. A felmérésből a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára többek között megállapította:

  • a szülők egyáltalán nem akarnak foglalkozni a hónapok óta tartó demonstrációkkal,
  • a válaszadók több mint fele a saját iskoláját jónak ítéli,
  • 65 százalék szerint a tanárok objektíven értékelnek,
  • a gyerekek általában 1-3 órát töltenek házi feladatok megírásával,
  • a szülők 40 százaléka szerint van 1-2 magatartásproblémákkal küzdő gyermek, 18 százalék szerint 2-4, míg 7 százalék szerint még ötnél is több.

A meglehetősen ad hoc és manipulatív kérdéseket tartalmazó konzultációról itt írtunk korábban.

Az államtitkár beszélt még a tervezett - szakmai pótlékra vonatkozó - béremelésről, amely elmondása szerint „minden idők legnagyobb béremelése lesz”.

„Példaértékű párbeszéd zajlott” - állapította meg Rétvári.

photo_camera Rétvári Bence Fotó: Németh Dániel/444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.