Pont akkor járt Rómában a kormányzati luxusgép, amikor Orbán és a felesége

utazás
január 04., 21:31
comments 20
  • Orbán Viktor és felesége kedden lerótta kegyeletét XVI. Benedek ravatalánál, majd jól behomároztak a tengerparton.
  • A honvédséginek nevezett, de gyakorlatilag kormánygépnek használt repülő hétfőn érkezett Rómába, és szerdán kora délután az ebéd helyszínéhez közeli reptérről szállt fel – derül ki Hadházy Ákos képviselő felvételéről.
  • Szerda este 9-kor az MTI közölte, hogy Orbán Viktor a korábbi szlovén miniszterelnökkel tárgyalt, a Telex pedig megírta, hogy a kormánygép Rómából Szlovéniába ment.

A repülőgépes történetszál azért érdekes, mert korábban pont egy római úttal kapcsolatban nagyon nem akarta Orbán, hogy kiderüljön, kikkel utazott, és ki fizette a költségeket.

Másfél éves pereskedés kellett hozzá, hogy a K-Monitor korrupciókutató szervezet keresetére a Külügyminisztérium végre kiadja, mennyit fizetett Orbán Viktor azért, hogy nyaraló családtagjai a kormánygépen utazhassanak. A miniszterelnököt tavaly a családtagjai is elkísérték Rómába, ráadásul a miniszterelnök a horvátországi nyaralását szakította meg a katolikus konferencián való részvételért. A honvédségi repülő tavaly augusztusban közvetlenül szállította Orbánékat a horvát szigetről Rómába és vissza, és a gépen ott volt a kormánypárt több vezető politikusa.

photo_camera Orbán Viktor kormányfő háttal, fehér ingben, jobbra tőle Lévai Anikó, vele szemben Orbán Gáspár honvédtiszt egy római étteremben Fotó: Máté, olvasónk

A miniszterelnök állítása szerint 631 610 forintot fizetett a családtagjai útja után, ami elég felelőtlen költekezésnek tűnik egy olyan embertől, akinek – nyilvánvalóan őszinte – vagyonbevallása szerint konkrétan semmi megtakarítása nincs.

Ami a mostani utat illeti, az RTL Klub kérdésére Havasi Bertalan szóvivő azt hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök magánprogramjairól nem tud tájékoztatást adni, de „a magánprogramjain felmerülő költségeket természetesen mindig ő maga fizeti”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt