Elindult az egyhetes pedagógussztrájk, spontán ülősztrájkolnak az újpesti Babits Mihály Gimnázium diákjai is

oktatás
2023 január 23., 10:27

Ma indult a tanárok egyhetes, országos sztrájkja, ezért spontán ülősztrájkot hirdettek az újpesti Babits Mihály Gimnázium diákjai is, hogy kiálljanak a közel egy éve tiltakozó tanárok, szülők és diákok mellett. A közoktatásban érintettek tavaly óta sztrájkkal, ülősztrájkkal, élőlánccal és tüntetésekkel próbálnak érvényt szerezni a követeléseiknek, amire a kormány mindeddig csak

a sztrájkjogukat érvényesítő tanárok kirúgásával, megfélemlítésével és látszatintézkedésekkel reagált.

Olvasói fotó az újpesti Babits Mihály Gimnáziumból
photo_camera Olvasói fotó az újpesti Babits Mihály Gimnáziumból Fotó: Olvasó

Az ország minden pontjáról jelezték már pedagógusok, hogy január utolsó hetében munkabeszüntetést tartanak, van olyan város, ahol minden gimnáziumban lesznek megmozdulások. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett egyhetes sztrájk a Szolidaritás napjával záródik majd, ahova a szakszervezeteket, a civil szervezeteket és az állampolgárokat is várják.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.