Elindult az egyhetes pedagógussztrájk, spontán ülősztrájkolnak az újpesti Babits Mihály Gimnázium diákjai is

oktatás
január 23., 10:27
comments 4

Ma indult a tanárok egyhetes, országos sztrájkja, ezért spontán ülősztrájkot hirdettek az újpesti Babits Mihály Gimnázium diákjai is, hogy kiálljanak a közel egy éve tiltakozó tanárok, szülők és diákok mellett. A közoktatásban érintettek tavaly óta sztrájkkal, ülősztrájkkal, élőlánccal és tüntetésekkel próbálnak érvényt szerezni a követeléseiknek, amire a kormány mindeddig csak

a sztrájkjogukat érvényesítő tanárok kirúgásával, megfélemlítésével és látszatintézkedésekkel reagált.

photo_camera Olvasói fotó az újpesti Babits Mihály Gimnáziumból Fotó: Olvasó

Az ország minden pontjáról jelezték már pedagógusok, hogy január utolsó hetében munkabeszüntetést tartanak, van olyan város, ahol minden gimnáziumban lesznek megmozdulások. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett egyhetes sztrájk a Szolidaritás napjával záródik majd, ahova a szakszervezeteket, a civil szervezeteket és az állampolgárokat is várják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt