Nemrég a Fidesz még sorosista összeesküvésnek tartotta a rovarevést, most az MCC kóstoltat szárított sáskákat a gyerekekkel

gasztronómia
2023 január 30., 17:55
comments 22

2018-ban a Fidesz még azzal kampányolt, hogy a Soros-terv részeként akarják rovarevésre szoktatni a magyarokat. Az akkori agrárminiszter, Fazekes Sándor azt mondta: „Rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember. De hogyha ezt az értékrendet, ami a keresztény Európa értékrendje, föllazítják, elavult, üldözendő, van helyette más: ilyen másság, olyan másság, étkezésben is... az ember elveszíti az igazodási pontot.” Németh Szilárd is ebben a témában hozta össze az egyetemes tévétörténet egyik legviccesebb sajtótájékoztatóját, amikor azt mondta: ala hablil halwalab Coca-Cola.

Azonban úgy tűnik, hogy a NER utónpótlásképzőjének felépített Mathias Corvinus Collegium (MCC) már nem tudott ellenállni a trendeknek, és a hétvégén Székesfehérváron rovarlisztes palacsintát, tücsök proteinszeletet és különböző fűszerezésű szárított sáskákat kóstoltattak a gyerekekkel a helyi egészségtudatossági kurzuson.

link Forrás

A rovarok iránti kereslet egyre inkább nő, sokak szerint ezzel lehetne csökkenteni a hústermelésből adódó károsanyag-kibocsátást, hiszen a rovarfehérje előálltása fajlagosan kevesebb földet, vizet és takarmányt igényel, mint a hagyományos húsállatok tenyésztése. 2021. januárban az EU Élelmiszer-biztonsági Ügynöksége francia kezdeményezésre engedélyezte a lisztkukac emberi fogyasztását és árusítását, majd májusban az Európai Bizottság is megszavazta a rovaralapú élelmiszerek forgalmazását.

Mi is bemutattuk az ország első nyilvános rovarevését 2018-ban:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.