Három új vitorlásra van szüksége az MCC-nek a tehetséggondozáshoz

oktatás
2023 február 01., 19:38
comments 11

Január végén jelent meg az a közbeszerzési felhívás, amiben a NER utónpótlásképzőjének felépített Mathias Corvinus Collegium (MCC) három darab új vitorlás hajó beszerzésére várja az ajánlatokat. A hajók mellé 18 darab úszást segítő mellényt, valamint a vitorlás hajók szállítására alkalmas rendszámmal ellátott utánfutók beszerzését is kérik. Az ajánlattétel során kizárólag új eszközök ajánlhatók meg.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumi elnöke
photo_camera Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, egyben az MCC kuratóriumi elnöke Fotó: Orbán Balázs/Facebook

A vitorlásokhoz az MCC-nek már kikötője is van, hiszen 2020-ban megkapták a révfülöpi vitorláskikötőt, ahonnan azonnal el is küldték a hajótulajdonosokat. Az MCC az RTL-nek azt írta, hogy „tavaly május vége és október eleje között több mint 1000 diák, képzésben részt vevő fiatal, hazai és külföldi oktató vett részt programokon a révfülöpi központban. A magas szintű foglalkozásokon túl az intézmény elkötelezte magát a vitorlásoktatás, mint közösségépítő sport és a vitorláskultúra ápolása mellett, így a Révfülöpön táborozók betekintést nyerhetnek a vitorlázás rejtelmeibe is.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.