A Mathias Corvinus Collegium elküldi a révfülöpi kikötőt használó hajótulajdonosokat

POLITIKA
2020 december 30., 17:14

December 29-i keltezéssel levelet küldött a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány főigazgatója a révfülöpi vitorláskikötőt használó hajótulajdonosokat. Szalai Zoltán a levélben arról tájékoztatja a vitorlázókat, hogy a hajóik tárolásáról szóló szerződések az év végén lejárnak, és az alapítványnak nem áll módjában meghosszabbítani ezeket. Ezért minden hajótulajdonost kérnek, hogy mihamarabb szállítsa el a járművét a kikötőből.

Az MCC idén októberben kapta meg a révfülöpi ingatlant, amihez a kikötő mellett egyébként egy kastély is tartozik. A kormány az utóbbi hónapokban elképesztő vagyonnal tömte ki az alapítványt, drága ingatlanok mellett a Mol és a Richter 10-10 százaléknyi részvénycsomagjait is megkapták. Hogy mi pontosan a kormány célja a tehetséggondozással és oktatással foglalkozó MCC felpumpálásával, egyelőre nem világos, de úgy tűnik, hogy az egész országra kiterjedő, tehetséggondozással és művelődéssel foglalkozó intézményrendszert szeretnének létrehozni.

Az MCC alapítója és kurátora az a Tombor András, aki többek között Habony Árpád hitelezőjeként vált ismertté, illetve a Mészáros Lőrinccel közös cége, az Atmedia értékesíti a közmédia, a TV2 és az ATV reklámidejét is. Pár éve a kormánynak bedolgozó Századvég az MCC-vel közösen alapította meg a Migrációkutató Intézetet.