Sokkal kevesebb gázt és áramot fogyasztottunk tavaly, mint az előző években

energia
2023 február 11., 17:03

Már a számokon is látszik a rezsicsökkentés-csökkentés eredménye, a tavalyi év eleje óta láthatóan kevesebb gázt fogyasztunk: decemberben a földgázfogyasztás 24 százalékkal, a villamosenergia felhasználás 8,2 százalékkal esett vissza az előző évihez képest, írják a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal honlapján.

Az elmúlt hónapokban kevesebbet fűtünk - vagy máshogy-, mint amennyit a hőmérséklet és az előző évek tendenciái indokolnának: bár európai szinten már korábban csökkent a fogyasztás, itthon csak tavasszal kezdtük el visszafogni magunkat, és év végére a nem lakossági szektorban is jelentős visszaesés látszott.

Az augusztus utáni új lakossági rezsirendszert többek közt ebben a cikkben próbáltuk megérteni, a gázársapkáról és a rezsiemelésről vendégszerzőnk, Balogh József energetikai szakértő magyarázó cikkét ajánljuk; akit pedig érdekel, mi mindent kellett már bezárni az energiaválság miatt, itt olvasgathat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.