14 éve történt a magyar történelemben példa nélküli támadássorozat, amikor szélsőségesek egy csoportja hat embert, köztük egy kisgyereket gyilkolt meg, pusztán mert cigány származásúak voltak. A romagyilkosságokként elhíresült merényletekről, az azt követő nyomozásról és ítéletről azóta több könyv, film és színdarab is készült, a téma mégis feldolgozatlan, amivel ha lehet, inkább nem szeretnek foglalkozni az emberek, a magyar társadalom igyekszik elnyomni magában ezt a traumát. Pedig a feldolgozás elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy megértsük, hogyan fordulhatott elő egy ilyen rasszista terrortámadás-sorozat, és hogy biztosak lehessünk benne, soha többé nem fordulhat ilyen elő újra.
Fuchs Máté dokumentumfilmje, a Feldolgozatlanul, amely már elérhető a 444.hu Youtube-csatornáján, ehhez a folyamathoz szeretne hozzájárulni. A Newsroom új adásában a rendezővel arról beszélgetünk, milyen társadalmi és politikai környezetben történtek a rasszista támadások, miért volt sok szempontból vérlázító és hibás a nyomozás és a tárgyalás, hogyan dolgozták föl a gyilkosságsorozatot újságírók, filmrendezők és színi társulatok az elmúlt 14 évben, és miért marad mégis még mindig feldolgozatlan ez a társadalmi trauma.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.