Harry herceg az új könyvében arról ír, hány embert ölt meg, a brit védelmi miniszter szerint ezzel nem illik hencegni

bulvár
2023 február 23., 14:39
comments 4

A brit védelmi miniszter bírálta Harry herceget, amiért új életrajzi könyvében háborús gyilkosságaival dicsekszik: Ben Wallace csütörtökön a brit LBC rádiónak adott interjúban azt mondta, minden katona maga dönti el, miről akar beszélni, de ő személy szerint nem árulná el, hány embert ölt meg, amíg a seregben szolgált.

A sussexi herceget több rangos veterán is kritizálta, miután „Tartalék" című könyvében arról ír, huszonöt tálib katonát gyilkolt meg Afganisztánban, amíg a brit hadsereg tagja volt. Ben Wallace szerint a katonai szolgálat csapatmunka, egy katona mögött több száz ember munkája van, a fegyveres erők sikeressége pedig nem abban mérhető, hogy „ki lőtt többet”.

„Számomra elengedhetetlennek tűnt, hogy ne féljek ettől a számtól. Tehát a számom huszonöt. Ez nem tölt el elégedettséggel, de nem is zavar”,írja az új brit király fia, majd hozzáteszi, hogy a harc hevében a meggyilkolt emberekre nem is emberként, sokkal inkább „tábláról levett sakkfigurákként" tekintett, és

„a rossz embereket még azelőtt megsemmisítették, hogy megölhették volna a jókat".A brit trónörökös életrajzi könyvét podcastban és cikkben is szemléztük.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.