A fideszes médiabirodalom egykori vezetője elmondta, melyik cikke nem jelenhetett meg

POLITIKA
2023 március 08., 10:37

Szakács Árpád éppen egy balkáni családi nyaralásról tartott hazafelé 2018 nyarán, amikor arra lett figyelmes, hogy folyamatosan csörög a telefonja. Nem akarta felvenni, mígnem egy olyan ember hívta, akinek muszáj volt. Ekkor gratulációt kapott: kiderült, hogy Orbán Viktor aznap utalt Szakács cikksorozatára a tusnádfürdői beszédében, és bejelentette, változások jönnek kulturális területen. Szakács emlékszik, a negyvenfokos melegben, a szálloda mellett az utcán hallotta ezt. És egyáltalán nem volt boldog, sőt, ekkor értékelte át a saját szerepét.Többek között erről beszélt a Magyar Jelen című Mi Hazánk-közeli újság podcastjában Szakács Árpád, a magyar jobboldal egyik legkülönösebb ívet befutó figurája. Szakács néhány évvel ezelőtt még a fideszes médiabirodalom egyik főembere volt, cikksorozata óriási hullámokat váltott ki, a fideszes sajtóvilág nagy öregjei nem győzték magasztalni őt – aztán otthagyta őket, és most Dúró Dóra főtanácsadójaként dolgozik, illetve Kárpátia Stúdió nevű könyvkiadóját működteti.

link Forrás

Szakács 2016-ban lett a Mediaworks egyik vezetője, elmondása szerint azért, mert korábban az Axel Springer kiadóvállalatnál tapasztalatokat szerzett a megyei lapok működtetésében. Akkor pedig már tudták, hogy a megyei lapok is hozzájuk fognak kerülni, és kellett egy megbízható ember.

Mennyire volt kézivezérelt ez a médiabirodalom? – kérdezi a műsort vezető Kisberk Szabolcs, aki egyébként a Mi Hazánk sajtófőnöke.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.