Schmidt Mária levitte David Pressmant a kínzókamrába

múlt
2023 április 25., 19:51

David Pressman baranyai látogatása után kedden a Terror Házába nézett be: az amerikai nagykövet látogatásáról a múzeum igazgatója, Schmidt Mária tett közzé fotókat Facebook oldalán.

„Köszönöm David Pressman nagykövet úrnak, hogy ellátogatott a Terror Háza Múzeumba és elismerően írt a kiállításról: »Az önkényuralom veszélyeit dokumentáló nagyhatású múzeum. Köszönöm, hogy itt lehettem.«", tolmácsolta a nagykövet szavait Schmidt. A kormánypártból mostanában áradó Amerika-ellenesség oltárán legutóbb Gulyás Gergely bizonygatta, hogy háborúpárti az amerikai nagykövetség „Ruszkik, haza!" plakátja, és háborúpárti az a követelés is, hogy az oroszok hagyják el Ukrajnát és vonuljanak vissza a nemzetközi jog által rögzített határok mögé, amit agresszorként átléptek. Aztán Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő érezte úgy, hogy ideje leckét adnia magyar történelemből David Pressmannek, de öngólt rúgott.

link Forrás

A huszonegy éves múzeumot még az első Orbán-kormány idején alapította a Fidesz értelmiségi holdudvara Schmidt Mária történelmi koncepciója alapján, és már akkor a jobboldali szimbolikus politika központi intézménye lett. Orbán Viktor a tavalyi kerek évforduló alkalmából történelmi győztesekről, üldözött máshogyan gondolkodókról és az elnyomottak hangjáról beszélt.

Kiemelt videóink