Hiába volt ott a Parlamentben az antifa támadással tévesen meggyanúsított magyar nő, nem kértek tőle bocsánatot a kormánypárti képviselők

belföld
2023 május 02., 14:52

Jámbor András bevitte a parlamentbe az antifa támadással gyanúsított, majd később tisztázott Dobos Krisztinát. A Szikra Mozgalom politikusa arra szólította fel a kormánypártokat, hogy kérjenek bocsánatot a nőtől, azonban erre sem Rétvári Bence, sem Kocsis Máté nem volt hajlandó - írta meg a HVG.

Jámbor napirend előtti felszólalásban beszélt arról, hogy a rendőrség 14 napig tartotta letartóztatásban a Szikra aktivistáját, akivel szemben végül múlt csütörtökön szüntették meg az eljárást.

link Forrás

Dobost azzal gyanúsították, hogy részt vett abban a februári antifa támadásban, melyben egy katonaruhát viselő férfit bántalmazott egy csoport viperával és gázsprayvel. A kormánypárti média ezután lejárató kampányt indított a nő ellen.

Jámbor András sajtótájékoztatót tart a Szikra Mozgalom tagjaival
photo_camera Jámbor András sajtótájékoztatót tart a Szikra Mozgalom tagjaival Fotó: Németh Dániel/444

Jámbor felszólalására Rétvári Bence államtitkár reagált, aki nem kért bocsánatot Dobostól, ellenben bírálta Jámbort, amiért a politikus szerinte antifa mozgalmakat támogat.

Nem sokkal később Kocsis Máté is szót kapott. A Fidesz frakcióvezetője sem kért bocsánatot az aktivistától. Kocsis ellenben „tőről metszett kommunistának" nevezte Jámbort, és azt mondta, a kormánypártok továbbra is irtani fogják az erőszakos antifákat.