Schobert azt ígéri, többé nem posztol ételekről, és Facebook-videókat sem fog közzétenni

belföld
2023 május 09., 09:52

„A kommunikációtól vonulok vissza egyrészről, nem fogok a Facebookon videókat közzétenni, és az egészséges ételekről sem fogok posztolni, mert erre már jogszabályilag nem lesz lehetőség” – ezt Schobert Norbert mondta kedd reggel a Blikk szemléje szerint Sebestyén Balázsék rádióműsorában.

Május 6-án derült ki, hogy a Gazdasági Versenyhivatal 40 millió forintra bírságolta a Norbi Update termékek forgalmazóját, mert több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat a termékek hatásait, összetételét, a diéták eredményességét illetően. Schobert Norbert egy nappal később jelentette be, hogy „eddig bírta”, és visszavonul.

A Rádió 1 reggeli műsorában most arról beszélt, hogy szerinte „az EU-s jogszabályok olyan szinten szigorodtak, hogy bárkit feljelenthetnek, aki egészséges terméket reklámoz, sőt, már az egészséges szót sem lehet reklámozni”.

Úgy fogalmazott, hogy a „médiától” fog visszavonulni, és ezután a családjával foglalkozik majd. „Van három nagyon tehetséges gyerekem, és a feleségemet fogom támogatni. Én a Rékára tíz évet szánok, hogy mögötte álljak üzletileg, emberileg, hogy segítsem a munkáját. Megpróbálom a céget nem elengedni.”

Ezek szerint nem lesznek többé Schobertnek olyan videói, amelyekben elmondja, hogy: