Nem használható az újonnan bevezetett országbérlet a balatoni IC-ken

belföld
2023 május 17., 09:40

A nyári előszezon zsúfoltsága miatt május 15-től helyjegyessé tették a balatoni InterCity vonatot, közölte a Telex kérdésére a MÁV.

Az újonnan bevezetett országbérlet így már nem érvényes ezekre a feláras járatokra. Egy Balaton környékéről ingázó olvasó arról számolt be a lapnak, hogy május elején „igen csalogató”, 18 900 forintos ára miatt vett országbérletet, ugyanis addig 71 200 forintot fizetett az utazásért. Az élelmes olvasó az új bérletet azonban csak egy rövid ideig tudta használni, és 15-én reggel a vonaton szembesült azzal, hogy a Tópart-IC-n nem jogosult az országbérlet használatára.

A MÁV a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy a május 15-től kezdődő előszezoni menetrendben a kétóránként induló Balaton IC-n kötelező lett a helyjegy váltása - ahogy korábbi években is az volt - az expresszvonati és az InterCity vonatrészbe egyaránt.

Ez azt jelenti, hogy Budapest és Keszthely között és fordítva közvetlenül nem lehet utazni az országbérlettel.

A Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára májustól bevezetett vármegye- és országbérletek jelentőségét ebben a cikkünkben jártuk körül.