Kritizálták a kormányt, lemondták a Carson Coma külföldi koncertjét

ZENE
2023 május 24., 18:50

Állítólagos rászervezés miatt, egy héttel a dátum előtt lemondták a Carson Coma brüsszeli koncertjét, miután a zenekar nemrég kiadott egy erősen kormánykritikus dalt és klipet, majd a frontember egy koncerten fakadt ki a könnygázfelhőben tüntető diákokról és a kecskeméti photoshop-katasztrófát megmémesítő diák kirúgásáról.

link Forrás

A koncert a brüsszeli Liszt Ferenc Intézetben lett volna, aminek a magyar kormány, azon belül is a Kulturális és Innovációs Minisztérium a fenntartója. A Telex szerint az intézmény igazgatója Oszkó-Jakab Natália, Oszkó Péter volt pénzügyminiszter felesége, a Művészetek Völgye általános igazgatója, akit a Forbes a harmadik legbefolyásosabb magyar nőnek választott a kultúrában. Oszkó-Jakab a lap szerint jó kapcsolatot ápol Orbán Ráhel turisztikai körével, két éve még a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnöke is lett. A sajtó megkereséseire eddig sem ő, sem a minisztérium nem válaszolt.

„Nem találkoztunk még soha olyan helyzettel, hogy hét nappal a fellépés előtt lemondják a koncertünket. Nagyon sajnáljuk, mert nagyon vártuk a koncertet. Ennél többet mi egyelőre nem tudunk mondani az egészről”,

mondta a zenekar dobosa, Héra Barnabás a Telexnek. A hasonló intézményekben egyébként akár évekkel előre leszervezik a programokat, egy hatfős zenekar esetében pedig végképp nem olcsó mulatság a repülőjegyek, a szállás és buszbérlés kifizetése - ezért valószínűtlennek tűnik, hogy a Liszt Ferenc Intézet csak most vette észre, hogy rászervezett a koncert napjára.

Az intézet eseményei között már tényleg nem szerepel a Carson Coma koncertje, de május 30-ára más program sincs meghirdetve.