Ugyanolyan ágyneműt adhattak a börtönőrök Jeffrey Epsteinnek, mint amivel két héttel korábban megpróbálta megölni magát

külföld
2023 június 28., 14:08

Súlyos biztonsági réseket találtak a börtönben, ahol Jeffrey Epstein a hivatalos magyarázat szerint öngyilkos lett. A gyerekprostitúcióval és emberkereskedelemmel vádolt üzletembert 2019. augusztusában holtan találták a börtöncellájában, a halálának körülményeiről már másnap vad összeesküvés-elméletek kezdtek terjedni.

Az amerikai igazságügyi minisztérium friss, 120 oldalas jelentése szerint a börtönőrök túl sokáig hagyták magára Epsteint, nem felügyelték és nem kutatták át a celláját, és ugyanolyan ágyneműt adtak neki, mint amivel két héttel korábban már megpróbálta megölni magát. A szabályokkal ellentétben cellatársa sem volt. A zárkájára néző térfigyelő kamerák nem működtek, az első öngyilkossági kísérletét rögzítő felvétel valahogy megsemmisült, a börtön személyzete pedig meghamisította a börtönnaplót, hogy a kötelezettségszegés ne derüljön ki.

Epsteinnek nemcsak a barátai, hanem az ügyfelei is lehettek a világ legbefolyásosabb emberei - köztük Bill Clinton, András yorki herceg és Donald Trump -, akiknek fiatalkorú lányokat szállított, szexpartikat szervezett.

link Forrás

Epstein egykori kerítőjét és barátnőjét, Ghislaine Maxwellt tavaly húsz év börtönre ítélték. Bár korábban szó volt róla, a rá vigyázó két börtönőrnek, Tova Noelnek és Michael Thomasnak végül nem kell börtönbe mennie a történtek miatt.

A jelentés szerint az üzletember halálát öngyilkosság okozta, minden más lehetőséget kizárnak.

(via BBC)