Elindul a távozótanár-számláló

oktatás
2023 július 03., 04:31

Jövő kedden fogadják el a parlamentben a státusztörvényt. Ez a törvény tovább nyirbálja a tanárok jogait és tovább növeli terheiket. Sok ezer pedagógus jelezte az aHang oldalán, hogy ha a törvény hatályba lép, akkor beadják a felmondásukat.

Köztük van Pilz Olivér is, a Tanítanék Mozgalom egyik alapító tagja, aki letétbe helyezte felmondását a „bosszútörvény” benyújtása miatt. A hírt a mozgalom saját Facebook oldalán jelentette be.

Tóth Bence harmincéves biológia-kémia szakos tanár, akivel nemrég készítettünk interjút, szintén egy a több ezer pedagógus közül, akik felmondani készülnek. Azt mondja, a kezdő tanárfizetésből már jelenleg sem tud megélni, a státusztörvény után pedig már beszélni sem lehetne erről következmények nélkül.

Tanárok, diákok, szülők! Ha ön felmondott, ha a tanárod felmondott a suliban, ha az ön gyerekének a tanára feladta a szakmáját, akkor írjon nekünk a megirom@444.hu-ra! Amennyiben az érintett pedagógus nem szeretné, a listán nem tüntetjük majd fel a teljes nevét. Ami még segítség: hány éve tanít a pedagógus, milyen szakos, melyik iskolásról van szó, bejelentette-e ezt esetleg a közösségi médiában.

Itt egy légből kapott példa: Zita néni, a kémiatanárunk 18 év tanítás után távozott a Közepesberényi Madách Imre Gimnáziumból.

Ebben a cikkben körbejártuk, hogy mennyire súlyos helyzetet teremthet, ha a tanárok tömegesen elhagyják a pályát, és itt gyűjtjük össze, hogy kiket veszít el a mára kivéreztetett közoktatás.

A pedagógusok, akiket elveszít a közoktatási rendszer

link Forrás