Lukasenka szerint Prigozsin Oroszországban van

háború
2023 július 06., 11:10

Jevgenyij Prigozsin Oroszországban tartózkodik Aljakszandr Lukasenka tájékoztatása szerint – írja a New York Times. A fehérorosz diktátor azt állítja, a Wagner-vezér Szentpéterváron van.

Prigozsin magángépe június 27-én landolt Minszkben, három nappal sikertelen felkelése után. Akkor Lukasenka is azt mondta, az országba érkezett a lázadó csoport vezetője. Most már azt állítja, nincs ott. Prigozsin „szabad ember, de hogy mi történik később, azt nem tudom” – mondta.

A Wagner csoport főnöke hosszú idő után először hétfőn adott életjelet magáról. Egy hangüzenetben köszönetet mondott a kudarcba fulladt Wagner-felkelés támogatóinak.

„Azt szeretném, ha megértenétek, hogy az »Igazság menete« célja az árulók elleni küzdelem és társadalmunk mozgósítása volt. Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben a következő győzelmeinket a fronton fogjátok látni. Köszi srácok!”
– mondta Prigozsin a Telegramon közzétett, 41 másodperces hangüzenetben.

Épp ma kerültek nyilvánosságra azok a felvételek, amelyeket Prigozsin állítólagos otthonában rögzítettek. Parókákat, aranyrudakat, fegyvereket, pörölykalapácsot és egy ikonokkal teli imaszobát is találtak ott. Rácz András a 444-en Az istenek alkonya – a Wagner csoport vége című cikkében hosszan elemezte a puccskísérlet elő- és utóéletét.

Kiemelt videóink