Elhajította az ütőt, de ember nincs, aki megmondja, direkt-e vagy sem

sport
2023 július 11., 18:53

Az orosz Mirra Andrejeva még csak 16 éves, a selejtezőből jutott fel a wimbledoni teniszverseny főtáblájára, ahol egészen a nyolcaddöntőig menetelt. És még ott is volt esélye az amerikai világranglita-18. Madison Keys ellen.

Ezen a hétfői meccsen történt valami, amiért most nyolcezer dollárra büntették a nagy jövő előtt álló játékost.

Andrejeva elcsúszott és úgy tűnt, hogy dühből a földhöz vágta az ütőjét. A székbíró figyelmeztette, Andrejeva azonban nem ismerte el az agresszivitását, azt ismételgette, hogy ő csak elcsúszott, így esett ki a kezéből az ütő.

Ha engem kérdeznek, sokadik megnézés után is azt mondom: fogalmam sincs, hogy az orosz szándékosan csapta-e a földhöz az ütőjét vagy sem.

Anderjeva a meccs után már másképp nyilatkozott, elismerte, hogy frusztrált volt, és azt is, hogy igaza volt a székbírónak.

Nem tudni, hogy a megbánó nyilatkozat nélkül is ennyire büntették volna.

A világranglista 102. helyén álló (az élő világranglistán már 64.) Andrejeva egyébként 267 ezer dollárt (92 millió forint) kap a nyolcaddöntőért, ebből azért ki lehet gazdálkodni azt a nyolcezer dollárt.

Wimbledon történetének legnagyobb büntetését az ausztrál Bernard Tomic hozta össze 2019-ben, akit 56 ezer dollárra bírságoltak, mert látványosan nem érdekelte a meccse. Tomic teljesítménye a vezetőbíró szerint nem ütötte meg az elvárt szintet, ezért szabták ki rá a maximális büntetést. Erről a teljesítményről sokat elmond, hogy mindössze 58 perc alatt kapott ki 3-0-ra a francia Tsonga ellen.