Ingatlanba fektetne? Kedvező árakkal és fényes kilátásokkal várja önt Mariupol, az orosz Azov-vidék festői gyöngyszeme

háború
2023 július 13., 09:15

Mariupol maga a kénköves pokol – derül ki az ukrán sajtó tetszőleges termékének tetszőleges híréből-cikkéből, amelyben a város neve így vagy úgy előfordul.

Vegyük a mértékadó Ukrajinszka Pravdát: június végén azt írták, az oroszok Mariupol ostroma idején a házak felét eltörölték a föld színéről, majd a megszállás kezdete óta további több mint háromszázat bontottak le. Az „eredeti” városi tanács Telegram-csatornáján közzétett videós posztra hivatkozó szöveg szerint „a mariupoliak harcolnak a házaikért, hiszen továbbra is ezekben szeretnének élni”. A tiltakozások azonban hiábavalóak, a rombolás folytatódik.

Egy másik, június 27-ei cikk szerint az oroszok elkergetik lakásaikból a tulajdonosokat, amennyiben nem tudják dokumentumokkal bizonyítani, hogy jogosan tartózkodnak az ingatlanokban. Igen ám, csakhogy ez Petro Andrjuscsenko, a város ukrán polgármesterének tanácsadója szerint nehézségekbe ütközik, mivel a tavalyi események során sokan elveszítették a papírjaikat. Ám erre a megszállók nincsenek tekintettel, és a kiürített lakásokban katonákat, tiszteket szállásolnak el.

Végül: „Mariupoltól a Bergyanszki járásig tele van a tengerpart orosz turistákkal – nyilatkozta ugyanez a Petro Andrjuscsenko a Szabadság rádiónak. – Jönnek és jönnek, kimennek a strandra, és erősen csodálkoznak, amikor hallják, ahogy dolgozik a légvédelem, ami hangos és roppant kellemetlen. Ez meglepő a számukra, mivel azt hazudták nekik, hogy az ott már a hátország, és a város újjászületik” – magyarázta.

Mariupol maga a földi mennyország – derül ki az orosz sajtó híreiből, de különösen is a propagandavideó-csatornák témába vágó klipjeiből.

A fent említett nyaralók nyaralása a friss felvételek szerint így néz ki:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.