Égési sérülést szenvedtek az utasok egy Bz motorvonat műszaki hibája miatt Hodásznál

baleset
2023 július 17., 12:43

A Mávinform azt írja: „A Debrecenből Fehérgyarmatra 11:13-kor elindult személyvonat (6314) Hodász állomástól nem közlekedik tovább, helyette pótlóbusz közlekedik Fehérgyarmatig. A Bz motorvonat hűtővize – feltehetően műszaki hiba miatt – felforrt. A tartályból kiáramló gőz több utasnak égési sérülést okozott, őket a kiérkezett mentők ellátták.”

A hétvégén leszakadt a felsővezeték Ceglédnél, ezért az utasok bőröndös erdei kirándulásra kényszerültek.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár két hete azt mondta: bár az elmúlt 10 évben 120 elektromos motorvonattal bővült a MÁV flottája, a magyarországi vasúti járműpark helyzete drámai. A hétvégén pedig arról beszélt, hogy Bulgáriától Portugáliáig felgyorsítják a vasúti beruházásokat, míg Magyarországon sorra állítják le.

Frissítés: Lázár János építési és beruházási miniszter a hírre így reagált: „Hat utas megsérült, amikor Hodásznál az egyik motorvonat meghibásodott. Azonnali vizsgálatot rendeltem el! Ilyen nem fordulhat elő! A forrásszűke miatt nem valósíthatunk meg annyi fejlesztést, amennyit szeretnénk, a vonatok nem olyan pontosak, gyorsak és kényelmesek, mint amennyire szeretnénk… az utasbiztonságból viszont nem engedünk!”