Halálos fenyegetés miatt tett feljelentést Pankotai Lili

belföld
2023 július 19., 09:23

„Nagy »dolog« kellhet ahhoz, hogy halálosan megfenyegessetek egy kétgyermekes családapát és egy mindössze 50 kilós 18 éves »kislányt«. Gratulálok!” - írta a diáktüntetésekről ismertté vált, a propaganda által kipécézett Pankotai Lili Facebookon, miután Jámbor András után őt is kézzel írt levélben fenyegették meg ismeretlenek. Pankotai halálos fenyegetés miatt tett feljelentést a rendőrségen.

photo_camera Pankotai Lili megafonnal. Fotó: Bankó Gábor/444

„Senki ne gondolja azt, hogy akár a Betyársereg, akár a Magyar Gárda vagy éppen az ultrák nem annak a kormánynak a kitartott maffiózó »verőemberei« és »végrehajtói«, akik lejáratókampányokat, propagandákat, esetleges eltávolításokat adnak parancsba kedvük szerint a hatalmuk konzerválása érdekében, vagy éppen visszaszerzéséért” - írja a Jámbor-féle levél „Betyárok” aláírására utalva. Jámbor Andrással többek közt a Szikra-mozgalom ellen indított kíméletlen lejáratókampányról Rényi Pál Dániel készített interjút.

Pankotai levelét Prónay aláírással küldték. A fasiszta pártot alapító Prónay annak az 1919-ben alakult Rongyos Gárdának volt az vezetője, amely céljául tűzte ki a trianoni békeszerződés miatt elveszett területek visszaszerzését, és amelynek kisebb konfliktusok közt, de szobrot állítottak Ásotthalmon, a Mi Hazánk alma materében.

A levél írói számonkérik Pankotait, mert a nála iskolázottabb, négy nyelven beszélő Novák Katalinnal „pofátlankodott”, illetve ígérik, hogy „egyszer ott leszünk és begyógyítjuk a megafont abba a sötét agyadba min minden bols-ivadéké! Állj le amíg nem késő.”

link Forrás