Ukrán elemző: „A mai Ukrajna nagyon is emlékeztet Orbán Magyarországára”

háború
2023 július 23., 05:12

„A háború után nem lesz lehetőségünk arra, hogy orbáni módon építsük újjá az országot. A mai Ukrajna nagyon is emlékeztet Orbán Viktor Magyarországára. Nagyon. De minket igazol, hogy az orbáni Magyarországnak semmi értelme olyannak lenni, amilyen, ott nincs háború. Mi viszont most olyan ország vagyunk, amelynek polgárai kénytelenek szemet hunyni jelenségek láttán, amelyek láttán békeidőben nem hunytak szemet.

Ha ismét béke lesz, a helyzet megváltozik, mert – aláhúzom – senki nem akarhat több olyan országot a NATO-ban vagy az Európai Unióban látni, amilyen Magyarország. Úgy gondolom, az elnöknek, minden ukrán politikusnak, Ukrajna minden állampolgárának fel kell ismernie, hogy csak akkor tudunk túlélni, akkor válhatunk a civilizált világ részévé, ha előbb civilizált állammá válunk.”

Az idézetek Vitalij Portnyikov ukrán politikai elemző, publicista, író gigantikus interjújából származnak, amelyet a BBC ukrán nyelvű honlapjának adott, és amelyben a fentieken túlmenően tabudöntögető állítások sokaságát teszi.

De ki is ez az ember?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.