Véget ért a Klaksvík-hősköltemény a Bajnokok Ligájában, a Moldénak is csak hosszabbításban lett meg a továbbjutás

foci
2023 augusztus 15., 19:35

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének keddi játéknapján az volt a legérdekesebb kérdés, hogy a magyar- és svédverő – egyben szupergazdag és roppant gólerős vezérigazgatóval felálló – feröeri csodacsapat meg tudja-e csinálni az újabb bravúrt. A KÍ Klaksvík ezúttal ráadásul 2-1-es előnnyel utazhatott Norvégiába, ahol az FK Molde volt az ellenfele.

Az elején úgy tűnt, gyorsan véget érhet a hősköltemény, Magnus Eikrem már a 8. percben eredményes volt a norvégok részéről, a találatot azonban a VAR közreműködésével anullálták. A hazai vezetésre így sem kellett sokáig várni, a 15. percben Kristian Eriksen – aki nem azonos a dán klasszis Christian Eriksennel – a léc alá fejelte a labdát, ez ellen a gól ellen nem volt apelláta, 1-0, összesítésben 2-2.

A folytatásban azonban hiába támadott a Molde, képtelen volt növelni előnyét, noha sokkal több lehetősége volt úgy az első, mint a második félidőben. Így tehát akárcsak a Klaksvík és a svéd Hacken előző körös párharcakor, jöhetett megint a hosszabbítás.

photo_camera Nem volt könnyű dolguk a kék mezes norvégoknak ezen a meccsen sem Fotó: SVEIN OVE EKORNESVAG/AFP

Melynek során a Klaksvík a 111. percig tartotta magát, ekkor Martin Linnes bevert egy kipattanót a tizenhatoson kívülről, a 2-0-s vezetés 3-2-es norvég sikert vetített előre összesítésben. Az eredmény a hátralévő időben már nem is változott, így a Molde küzdhet a rájátszásban a BL-csoportkörért, de sok okuk a panaszra a feröerieknek sincs.

A KÍ ugyanis az apró szigetország történetében első csapatként így is biztosan csoportkörös lesz, legalább az Európa-konferencialigában, de előtte még játszik egy selejtezőt az Európa Ligáért.* Ahol elvileg akár az általa egyszer már elnáspángolt Ferencvárossal is találkozhat. Más kérdés, hogy ehhez a magyar bajnoknak nem elég túljutnia a máltai Hamrun Spartanson – ami az első meccs eredménye alapján bizonyára sikerülni fog –, hanem muszáj lenne megnyernie még egy párharcot.

*Pontosítás: Cikkünk eredeti állításával szemben még nem biztos, hogy a KÍ a konferencialigában játszik majd, mert még az Európa Liga csoportkörébe is bejuthat.