Ezeken a településeken indít beruházásokat Lázár János minisztériuma

belföld
2023 augusztus 20., 13:29

24 fejlesztés beindításáról döntött a kormány, derült ki az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) által a Világgazdasághoz eljuttatott listából. A 24-ből 19-nél már az idei harmadik negyedévben megindul a tervezésre irányuló eljárás. A kormány már júliusban több közútfejlesztést újraindítított, nem sokkal azután, hogy Lázár júniusban 270 beruházás befagyasztásáról döntött.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A lap Lázár János vidékfejlesztési fordulatát emlegeti. Nem véletlenül, hiszen a főleg a környékbeli infrastrukturát érintő beruházások egytől egyig vidéki városokban valósulnak meg, így

  • Debrecen,
  • Iváncsa,
  • Dunakeszi,
  • Zalaegerszeg,
  • Nyíregyháza
  • és Kecskemét térségében.

Debrecenben

a fejlesztések egy része a város külterületére tervezett Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ÉNYGÖ) kapcsán valósul meg - útfejlesztések, építések, vasúti fejlesztések. De a debreceni Déli Gazdasági Övezetben is napirenden vannak a beruházások, melyek szintén vasúti és egyéb infrastruktúrát érintenek.

Iváncsán

az ipari-innovációs fejlesztési terület kialakításával összefüggésben készülnek közút- és vasútfejlesztési beruházások.

Dunakeszin

a lap szerint jövőre lesznek hasonló ipari parkos beruházások, mint például a vasúti rakodó terminál előkészítése, de a környéken még több építési engedély megszerzésén dolgoznak.

Zalaegerszeg térségében

konténerterminált terveznek, amihez kapcsolódóan a Zalaegerszeg ipari feltáró út és a 7328 jelű út keresztezésében körforgalom épül, de tervben van egy széles vasúti koncepció is.

A további részletekért a Világgazdaság cikkét érdemes bogarászni.