A Spanyol Labdarúgó-szövetség felszólította Luis Rubialest, hogy mondjon le

foci
2023 augusztus 29., 04:39

„A legutóbbi események és az elfogadhatatlan viselkedés után, amelyek súlyosan rontották a spanyol futball imázsát, kérjük, hogy Luis Rubiales haladéktalanul nyújtsa be lemondását a spanyol labdarúgás elnöki posztjáról” - írja közleményében a szövetség, amelynek vezetői hétfőn ültek össze „rendkívüli és sürgős” madridi ülésre, hogy felmérjék a válság hatását.

Rubiales, a szövetség jelenlegi elnöke eddig csak felfüggesztve volt, miután erőszakosan szájon csókolta az ezt nem akaró 101-szeres válogatott támadót, Jenni Hermosót.

A hétfői közlemény leszögezi, hogy itt az ideje egy „új szakasznak” a szövetség számára, amelyet Rubiales korábbi jobbkeze, Pedro Rocha vezet majd. Emellett a testület a szövetség „mélyreható és küszöbön álló szerkezetátalakítását” szorgalmazta.

A legutóbbi pénteki szövetségi találkozó még egészen más hangulatban telt. Rubieales beszédében öt alkalommal jelentette ki, hogy nem fog lemondani posztjáról, és kamu feminizmusnak nevezte, ami történt, amit taps és üdvrivalgás követett.

Ami eddig történt:

  • már a spanyol ügyészség is vizsgálódik, arra kíváncsiak, hogy Rubiales tette szexuális zaklatásnak minősül-e.
  • Rubiales édesanyja éhségsztrájkba kezdett egy dél-spanyolországi templomban. Addig nem hajlandó ételt magához venni, amíg nem fejeződik be a szerinte embertelen hajtóvadászat a fia ellen.
  • a spanyol válogatott az ő elnöksége alatt nem hajlandó pályára lépni,
  • a FIFA is vizsgálódik. (Guardian)