Korrupció gyanúja is felmerül a négy éve életveszélyes egri Garzonháznál

POLITIKA
2023 augusztus 29., 08:57
  • 2019-ben mondta ki először szakvélemény, hogy életveszélyes az egri Garzonház korlátrendszere.
  • 2022-ben a városi vagyonkezelő cég egy előtetőt építtetett az épület elé, miután a hatóság azonnali beavatkozásra kötelezte az önkormányzatot.
  • A helyi DK és MSZP szerint a munkát egy NER-közeli cég végezte, korrupciógyanús módon, a városvezetés pedig elhallgatta az ügyet.
  • Az önkormányzat azt ígéri, októberben elindulhat a korlátrendszer felújítása.
  • A vagyonkezelő cég pedig a munka elhúzódása miatt büntető feljelentést tervez tenni.

Liftaknákat és lépcsőházakat rejtő szigorú tornyaival a berlini Olimpiai Stadiont idézi az egri Garzonház. A szocialista építészet brutalista vonalát követő, háromosztatú, rózsaszínre festett épület elsőként üdvözli a belváros felől érkezőket a helyiek által csak Cseboxnak nevezett Felsővárosban.

A Garzonház 196 lakásában közel 500-an élnek. Az önkormányzat maximum 5 évre ad itt bérbe lakásokat olyan 40 éven aluliaknak, akik saját tulajdonú ingatlanra gyűjtenek. Az épülethez közelebb érve fa állványzatot, balesetveszélyre figyelmeztető feliratot és piros-fehér elkerítő szalagot látni.

„Életveszélyes a korlát? Nem tudtam” - ezt már egy fiatal nő válaszolja, amikor a repedezett sárga üvegre mutatva kérdezem a függőfolyosón.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.