Medencés luxuslakópark és mélygarázs épül Balatonszemes utolsó kempingjének helyére

luxus
2023 szeptember 04., 14:09

Balatonszemes sem marad luxusberuházás nélkül: Szemesbay Resort néven medencés, privát strandos gigalakópark és gigamélygarázs épül a megfizethetőségéről ismert, állami tulajdonú Hattyú kemping helyére, derül ki az Átlátszó riportjából. Mindez közvetlenül azután, hogy a Rogán Antal vezette Magyar Turisztikai Ügynökség többségi tulajdonos lett a Balatoni Hajózási Zrt-nél.

A szemesi kikötő mellett nyár eleje óta jókora gödör fogadta a nyaralókat, de nemsokára egy 153 lakásos luxuslakópark lesz a helyén, 149 férőhelyes mélygarázzsal. A Szemesbayhez „jelképesen leválasztott” privát partszakasz is tartozik majd, amihez 8600 négyzetméteren mélyítik a Balaton medrét. A beruházáshoz eddig ötven fát kellett letarolni.

link Forrás

Ez az a kemping, aminek megmentéséért két éve 5300 aláírásos petíciót adtak be helyiek, nyaralók és támogatók az önkormányzatnak, látszólag hiába. Mivel az egész Balaton Natura 2000 természetvédelmi besorolás alá esik, a partjának beépítésére elvileg nincs lehetőség - de a 2019-ben hatályba lépett Balaton-törvény és a szemesi önkormányzat által tavaly módosított Helyi Építési Szabályzat zöld utat engedett a beruházásnak.

Az ingatlan új tulajdonosa a 35. leggazdagabb magyar, Nagygyörgy Tibor, az Otthon Centrum és a hozzá tartozó cégcsoport alapító-tulajdonosa. A nevét viselő Biggeorge Alapkezelő Zrt. egymilliárd forintért - négyzetméterenként 68 ezerért - vásárolta meg a 14,6 ezer négyzetméteres telket. Az üzletembernek ez az első balatoni projektje.

A Hattyú kemping főszezonban 4700 forintba került két embernek egy éjszakára, sátorral. A Szemesbayben ehhez képest egy négyszobás, 90 négyzetméteres lakás bruttó 232 millió forintba kerülhet majd, az egyszobás, 32 négyzetméteres lakások induló ára 59 millió forint lehet.

Még több balatoni luxusberuházás itt és itt és itt.