Üzent az MSZP: A filippinók és filippinák nem húznak ki minket a bajból

belföld
2023 szeptember 27., 09:17
  • Őrült országjárásba fogott az MSZP, kedden Veszprémben bukkant fel a párt három vezetője.
  • A szocialisták a Medgyessy Péter-féle 2002-es Jóléti rendszerváltás után 2023-ban meghirdették a fizetésemelést ígérő Jóléti Magyarország programját.
  • Az 5 százalék alatt mért párt közös európai parlamenti listát szeretne. „A kispártok dögöljenek meg?” – kérdezte Tóth Bertalan frakcióvezető.
  • A párt vezetői a pár évvel ezelőtti Orbánhoz hasonlóan arról beszéltek, hogy a külföldiek elveszik a magyarok munkáját.

„Egyetlen egy ellenzéki párt, amelyet mások már leírtak, az MSZP nem lazsált. Láttam a mozgást, az MSZP életjelet adott, amikor eltűnt az ellenzék zöme.”

Ezt maga az MSZP nagy visszatérője, Csintalan Sándor nyilatkozta, és igazat kell adnunk neki. Az MSZP-nél tényleg megmozdult valami. Az ózdi frakcióülés után őrületes vidékjárásba fogtak az egykor szebb napokat látott párt vezetői. Szombathely, Tatabánya, Érd, Eger, Szeged, a Facebookon lendületet sugárzó fotók, és még Komjáthi Imre társelnökről is levették a piros pólóját, és már ő is zakóban, fehér ingben feszít.

Az országjárás keddi állomása Veszprém volt. Nem egy baloldali város, még akkor sem, ha innen származik Mesterházy Attila, a párt korábbi elnöke, aki azóta már kilépett a pártból, és új pártot gründolt. 2006 óta fideszes polgármester van, előtte SZDSZ-es volt, többnyire MSZP-s támogatással. (Meglepő, hogy egy MSZP-s, lakótelepeken készült felmérés szerint van esély az ellenzéki győzelemre, dacára az éppen zajló veszprémi kulturális főváros-projektnek.)

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.