„Olykor lincshangulat van” – ilyen az élet az oktatásban, ahol a minisztérium szerint zökkenőmentesen megy minden a felmondások után is

oktatás
2023 október 06., 10:45

Zökkenőmentesen indult a tanév, a pedagógusok 99 százaléka az új jogállást választotta, elmaradt a felmondási hullám – nyilatkozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára október 5-én a Magyar Nemzetnek.

Mint kiderült, összesen 1205 pedagógus, a tanárok nagyjából egy százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem lép át az új életpályatörvény hatálya alá. Rétvári megköszönte a 99 százaléknak, hogy „nem ült fel a rémhíreknek, és továbbra is az egyik legszebb és legnehezebb hivatást gyakorolja, gyermekeinket neveli”.

Az államtitkár hosszasan sorolta az új életpályatörvény áldásos hatásait, és ostorozta a „baloldalt”, mivel „azért dolgoztak, hogy kevesebb tanáruk legyen a magyar diákoknak”, „Brüsszelben pedig nap mint nap akadályozzák, hogy a magasabb pedagógusbér-emelést megkaphassák”.

Rétvári úgy fogalmazott:

„Eljött az idő, hogy a politikusok végre ne korbácsolják tovább az indulatokat az iskolákban. Az új életpályatörvényt elfogadtuk, a pedagógusok 99 százaléka az új jogállást választotta. Megtörtént, aminek meg kellett történnie. Eddig hergeltek és politikai aktivistákat küldtek a tanárokra és a diákokra, de most már hagyják őket békén, vonuljon ki a politika az iskolákból, hogy nyugodt körülmények között tudjon folytatódni a tanítás.” Megtörtént hát, aminek meg kellett történnie, a minisztérium álláspontja szerint az oktatás zökkenőmentesen folyik, a politikának pedig el kell tűnnie az oktatásból.

Mi viszont arra kértük olvasóinkat, írják meg nekünk, mi van az iskolákban, valóban zökkenőmentes-e a munka.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.