Szicíliai nyaralóparadicsomba és a francia Riviérára is szervezett tanulmányutat képviselőinek a 16. kerületi önkormányzat

utazás
2023 október 17., 05:48

A főváros 16. kerületének önkormányzata minden évben külföldi tanulmányutat szervez a kerület oktatási intézményeinek vezetőinek, annak ellenére, hogy tíz éve nem fenntartója az iskoláknak. A legutóbbi, a francia Riviérára szervezett úton ott volt Kovács Péter, a kerület fideszes polgármestere és helyettesei, képviselők és irodavezetők is. Nem tudni, miért.

A nizzai út célja az lehetett, hogy a delegáltak megismerkedjenek a francia oktatási rendszerrel.

A 24.hu szerint a tanulmányutakról egyáltalán nem készültek beszámolók, a hivatalos programot, a delegáció által meglátogatott intézményeket és az utazási irodák kiválasztásának körülményeit is titkolja a kerület. A lap kérdésére, hogy az önkormányzat által több mint húsz éve minden évben szervezett, gyakran tízmillió forintot meghaladó költségvetésű utazásokról miért nem készült beszámoló, Kovács válasza az volt, hogy

„már nem élünk a szocializmusban”.Miközben a tanulmányutakat elvileg elsősorban a kerület oktatási intézményeinek vezetőinek szervezték, kiderült: a legutóbbi, a francia Riviérára szervezett programon a polgármester és helyettesei, fideszes képviselők, irodavezetők, sőt a mezőőrség munkatársa is részt vett. Az iskolák 2013-mas államosítása óta a kerület már nem fenntartója az intézményeknek.

Öt éve a negyven fő részére szervezett négynapos úton a szicíliai Castellammare del Golfo nevű kisvárosba látogattak a részvevők, aminek festői tengerpartján több hollywoodi filmet is forgattak. Helyi programként elsősorban a strandolást ajánlják a turistáknak. Az utakat az OTP Travel Utazási Irodán keresztül bonyolították, de az sem derült ki egyetlen út esetében sem, hogyan zajlott a szervezőiroda kiválasztása, vagy kértek-e be ellenajánlatokat.

(via 24.hu)